Verandermanagement

Het veranderen van uw organisatie en haar werkwijze is uitdagend en kan veel van uw mensen vragen. Phanes biedt passende ondersteuning en begeleidt uw organisatie op maat.

Elke organisatie heeft een eigen manier van reageren op en creëren van interne en externe dynamiek. Procesinrichting, procedures, IT-systemen en allerlei HR-instrumenten zijn daar voorbeelden van. Maar denk ook aan de manier waarop de organisatie omgaat met de eigen stakeholders. Samen met u brengen we die eigenheid in kaart en stellen we vast wat er nodig is om adequater te opereren. Doorgaans is het nodig om ander gedrag te ontwikkelen en toe te passen. Samen stellen we vast welke verandering van het organisatiegedrag of de werkwijze nodig en mogelijk is. Wij gaan uit van gedeeld eigenaarschap van zowel leiding als medewerkers. Het is de kern van onze aanpak dat allen een eigen rol vervullen in het veranderproces.

Goede intenties om het vanaf nu anders en beter te doen zijn cruciaal voor succes, maar niet voldoende voor een goed resultaat. 'Oud gedrag' is hardnekkig en het oude vertrouwde karrenspoor lonkt! Een fenomeen dat zich bij elke verandering voordoet. Vanzelfsprekend voelt niet iedereen in de organisatie zich comfortabel bij het nieuwe. Vandaar dat Phanes veel aandacht besteed aan het implementeren. Wij begeleiden organisaties en managementteams methodisch bij het in de praktijk invulling en vorm geven aan het gewenste gedrag. We doen dat op een 'agile' manier, dus met kleine stapjes. Waarbij veel tijd en aandacht is voor experimenteren en gezamenlijk uitwerken wat het beste werkt! Alleen op die manier kunnen wij garanderen dat de gewenste verandering van het gedrag daadwerkelijk plaats vindt.

Wij luisteren, zijn empathisch en creatief en op zijn tijd prettig confronterend.

In het kader van het veranderproces bestaat de mogelijkheid om teamontwikkeling in te zetten of een quickscan uit te voeren. Ook kan het nuttig zijn om het teamspel te spelen.
Het is in sommige gevallen raadzaam (afhankelijk van het teamprofiel) om coaching in te zetten.

Doorlooptijd

Afhankelijk van de scope

Inzet van uw team

In overleg

Investeringsindicatie

Op aanvraag

Samenwerken met Phanes

Vertel ons over uw project en hoe onze raadgevers u kunnen helpen

Vriendelijk verzoek om in ieder geval de velden met een * in te vullen