Het nieuwste boek van Phanes

Managen van Complexiteit

Managen van complexiteit en Samenwerken in teams. Serieuze uitdagingen in elke organisatie. Je kunt natuurlijk de werkelijkheid vereenvoudigen. Doen alsof complexiteit niet bestaat en samenwerking vanzelf gaat. Het resultaat is over het algemeen voorspelbaar en ongewenst. Aan de slag dus!

Deze twee vraagstukken blijken verrassend goed samen te gaan. De beste organisatie bouw je door teams hun eigen pragmatisch optimum te laten uitvlooien: 'Zo presteren wij het best en met het meeste plezier". 

Hoe je dat doet, staat in dit boek.  Daarbij zijn actie – in de vorm van zes praktische stappen -, discipline en bescheidenheid nodig. En minder vergaderen.

Boek cover voorkant

Het boek

Dit prachtige werk bestaat uit twee delen. Deel 1 is meer beschouwend van aard, terwijl Deel 2 juist zeer praktische handvatten geeft. Samen vormen deze 2 delen een ander perspectief op organiseren als antwoord op complexiteit. Elk deel is zoveel mogelijk een eigenstandig leesbaar boek met een eigen voorkant, waarbij uiteraard de combinatie van beide meer is dan de som der delen.

Wilt u de geest scherpen en begrijpen waar u aan toe bent, voordat u in de praktijk hiermee aan de slag gaat, dan adviseren wij u om deel 1 te lezen en aansluitend de stappen in deel 2 uit te voeren.

Wilt u direct aan de slag, dan kan dat ook. Begin met deel 2 en sla voor verdieping, achtergrond en een meer theoretische reflectie deel 1 er op na wanneer u daartoe de behoefte voelt. 

Uw reactie

Wij zijn bijzonder benieuwd naar uw reactie op ons boek Managen van Complexiteit.  
Vul hiervoor alstublieft onderstaande formulier in.

Uw mailadres wordt niet publiek getoond

Aanvinken wanneer u deze reactie niet publiek wilt delen

Vriendelijk verzoek om in ieder geval de velden met een * in te vullen